Aanpak

 

Het hele idee van portretfotografie is natuurlijk dat je niet alleen zo voordelig mogelijk, maar vooral ook zo echt en natuurlijk mogelijk op de foto komt. Daarnaast is het ook belangrijk om het portret af te maken met een afwerking die bij het beeld past en het beeld versterkt. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn vooral zaken als tijd, rust en vertrouwen belangrijk. Daarom moet je voor het maken van een goed portret echt even de tijd nemen.

 

 

Voor de fotosessie

 

Voor een goed resultaat is het natuurlijk belangrijk om zaken als wensen, mogelijkheden, en bijvoorbeeld kleding van tevoren door te nemen. Voor een eenvoudig portret kan dit prima via de e-mail. Voor een uitgebreidere fotosessie is het vaak nuttig om elkaar echt even te spreken. Als alle afspraken gemaakt zijn, volgt een bevestiging van de afspraken en een offerte via de mail. Als de offerte is goedgekeurd maken we een afspraak voor de fotosessie.

 

 

Tijdens de fotosessie

 

De sessie vindt in principe plaats in een daglichtstudio in een huiselijke omgeving in Westzaan waar we in een gemoedelijke sfeer naar het gewenste beeld toe kunnen werken. Als er alleen een portret gewenst is, dan kan dat natuurlijk ook op locatie gefotografeerd worden.

Voor het omkleden is een aparte ruimte beschikbaar en indien gewenst kan er voor visagie gezorgd worden.

 

 

Na de fotosessie

 

De foto's worden door mij geselecteerd en bewerkt en binnen twee weken ontvang je het afgesproken aantal foto's in lage resolutie in je mailbox (omdat ik veel belang hecht aan een eigen signatuur lever ik alleen door mij geselecteerde en bewerkte beelden af). Thuis kun je dan rustig een keuze maken welke foto of foto's je het liefst in print of een andere afwerking wilt.

 

 

 

 

copyright foto's en websiteontwerp © erik jonker - 2016

copyright © erik jonker - 2016

© erik jonker - 2016